EU-Kommissionen tager stilling til dit liv – i dag

26. februar 2014
eCigDanmark

Dansk oversættelse:

En stille revolution tager Europa, og endda hele verden med storm

Den elektroniske cigaret

 

Alene i Europa anslås det, at der er over 7 millioner dampere – et begreb, der foretrækkes over ordet rygere.

Indånding af damp og indånding af nikotin, men ikke tobak og andre kemikalier, som er almindelige i cigaretter.

For denne mand, er det intet andet, end et mirakel.

Før denne opfindelse har jeg prøvet mindst fire eller fem gange at holde op med at ryge, og ved hjælp af den elektroniske cigaret, har jeg været i stand til at stoppe med cigaretter helt, på blot et par dage.
Ukendt, - tilfældig mand i en e-cigaret butik

 

En elektronisk støtte til at hjælpe dig af med en af ​​de mest farlige af personlige vaner. Alene i Frankrig er det anslået, at 1 ud af 5 mennesker ryger, I Europa er tallet oppe på en alarmerende 29%. Sundheds-ministerier advarer om, at 1 ud af 2 langsigtede tobaks-brugere vil dø som følge af deres vane.

 

Philippe Presles er en læge og tobaccologist, han har ledt en kampagne sammen med 100 læger for at støtte op om den elektroniske cigaret som et alternativ til rygning.

Med hjælp fra den elektroniske cigaret, har vi formået at fjerne tobakkens tre store giftstoffer, nemlig tjære, kultilte og de ​​fine partikler, som fører til kræft, hjerteanfald og kronisk bronkitis, og efter dette spørger folk, om der er noget farligt i dem, og jeg finder det faktisk latterligt. Hvis vi ønsker at sammenligne farligheden af elektroniske cigaretter med andre produkter, kan jeg placere tobak helt til venstre, og efter det alkohol og derefter fedt produkter, efterfulgt af sukker-produkter, og så indser jeg, at den elektroniske cigaret er placeret ved siden af frugt, grøntsager og fisk. Faren er virkelig meget, meget lille. Der er pesticider i nogle grøntsager, der er tungmetaller i nogle fisk, og dette er altså graden af den ​​fare, som vi har med at gøre, når vi taler om den elektroniske cigaret.
Philippe Presles, - Tobaccologist

 

Trods en så stærk medicinsk støtte tøver Europa-Kommissionen stadig om, hvordan man skal lovgive e-cigaretter i fremtiden. Betragtes de som en tobaksvare, vil salget blive forbudt for mindreårige. Der er også tale om sætte højere afgifter på et produkt, som i nuværende handel fås til en femtedel af prisen på almindelige cigaretter.

 

I denne e-cigaret butik, er det en lang tids rygers første forsøg på en e-cigaret.

Jeg har røget i 40 år, jeg har prøvet alt. Plasteret, tyggegummi, at gå kold tyrker, alt, og der var tidspunkter, hvor jeg holdt helt op med at ryge, men hver gang gik jeg tilbage til cigaretterne, fordi det jeg savnede var følelsen og smagen, jeg kan lide smagen af ​​tobak. Jeg kan godt lide røg og det er hvad jeg savnede.
Michel Celemenski, - e-cigaret første gangs bruger

 

Og hvad synes han så om at dampe?

 

Helt ærligt, så er jeg imponeret. Jeg føler, at jeg har fundet disse fornøjelser igen, og man føler det ganske hurtigt. Der er ingen røg og der er ingen lugt. Du føler meget hurtigt, at det er en anden måde at ryge på.
Michel Celemenski, - e-cigaret første gangs bruger

 

Trods denne positive tilbagemelding fra rygere, har Europa-Kommissionen i sit tobaks direktiv sat strenge krav til markedsføring og salg af e-cigaretter.

 

De har dæmoniseret dette produkt ved at sige: Vi ved ikke hvad der er i det her. Et berømt forsigtighedsprincip. Vi har aldrig brugt dette forsigtighedsprincip om cigaretten, så hvorfor bruger vi det i forbindelse med e-cigaretten?
Salvatore Adamo, - e-cigaret butiksejer

 

Hvorfor dæmonisere et produkt mange læger hævder er meget sikrere end at ryge? For e-cigaret tilhængere skal man ikke lede længere end lobby pres fra de store farmaceutiske virksomheder og tobaks virksomheder, der ønsker at få deres hænder i et blomstrende produkt.

 

Alene i Frankrig er de specialiserede e-cigaret butikker gået fra 300 til 1.500 inden for det seneste år.

 

For lederen af ​​Frankrigs kontor for forebyggelse af rygning er problemet for Europa-Kommissionen, at der ikke er nogen dybdegående undersøgelser af de langsigtede virkninger af dampning.

EU-direktivet er besat af faren for dette produkt, når der i virkeligheden er tale om et mikroskopisk problem. For at opsummere det; rygning er ligesom at køre på den forkerte side på motorvejen. At bruge den elektroniske cigaret er som at køre med 140 kilometer i timen, når hastighedsgrænsen er 130. Hvis alle gjorde det, ville der være flere ulykker, som vi kunne måle på omfanget af en fare. Men i forhold til at køre i den modsatte retning på motorvejen, er risikoen er minimal.
Bertrand Dautzenberg, - pulmonologist & Head of Frankrigs kontor for forebyggelse af rygning

 

Sebastian Bouniol er en af ​​grundlæggerne af en e-cigaret forening. Han hævder at den elektroniske cigaret ingen plads har i EU-direktivet for tobak, idet den ikke indeholder tobak. Han støtter det at lovgive dette produkt, men bekymringer sig over, at Bruxelles vil lægge så mange begrænsninger på produktet for at gøre det fuldstændig ubrugeligt i kampen for at stoppe med at ryge. Han har været cigaret fri i over et år.

Forskellen for den elektroniske cigaret er, at det er en græsrods opfindelse. At den er kommet fra sine brugere, fra små iværksættere og små producenter. Det er ikke noget, der er kommet fra store multinationale selskaber som kan hælde en masse penge i forskning og udvikling. Det er en opfindelse som næsten er sket spontant og i begyndelsen var der ingen fra de store farmaindustrier til tobaksindustrien i Frankrig der troede på den elektroniske cigaret. Ingen troede på det indtil forrige år.
Sebastian Bouniol, - AIDUCE , e-cigaret forening

Europas elektroniske cigaret industri skønnes at være omkring 500 millioner euro værd. En værdi langt fra de 91 milliarder i tobaks erhvervslivet som alene stammer fra cigaretter. Men i Frankrig hævder tobak butiksejere at det nye EU-direktiv om tobak har ramt dem hårdt. Cigaret priserne er gået op og ny EU-lovgivning har lettet grænseoverskridende cigaret shopping.

 

Cyril Geiger advarer om, at høje afgifter på cigaretter, også har ført til et voksende sort marked

Vores handel kæmper for at få de eksklusive distributionsrettigheder til elektroniske cigaretter med nikotin. Da det falder ind under tobak lovgivning at have dette monopol. Og jeg tror, ​​det er fremtiden for os. Om ti år fra nu, vil cigaretter ikke være det samme, de vil blive sorteret og opgraderet forskelligt efterfulgt udviklingen på grund af dette lille produkt, som blev opfundet i en kinesisk garage, der er blevet monopoliseret af folket. Og nu har tobaks industrier lagt en masse penge i forskning for at gøre cigaretter mindre farlige. For at gøre cigaretter mindre farligt at bruge alt imens du beholder nydelsen uden de store sundhedsmæssige risici. 
Cyril Geiger, - Tobak butiksejer

 

Men hvor vellykket er e-cigaretter som en hjælp til at holde op med at ryge?

 

Selv om der har været få undersøgelser hidtil er det skønnet, at omkring 1 ud af 20 formår at stoppe med at ryge. De fleste fortsætter med at dampe og samtidig reducere deres cigaret forbrug, men det er ikke for alle, da Pascale Picard erkender at have forsøgt i over en måned, har hun valgt at gå tilbage til rygning.

Jeg tror, ​​jeg i virkeligheden ikke rigtig har lyst til at holde op. For mig er det at ryge en cigaret, en sand fornøjelse. Måske det er derfor jeg ikke er så motiveret. Men hvad der er bekymrende er de unge mennesker. Der er en mange, der begynder at bruge den elektroniske cigaret. Vi har ikke haft tid nok til at sige, er der ikke er nogen risiko, og at de ​​sygdomme som tobak giver os, ikke er tilstede. Selv mig, da jeg begyndte at ryge cigaretter, kendte vi endnu ikke alle de risici der er ved rygning.
Pascale Picard, - cigaret ryger

 

Risikoen er, at den elektroniske cigaret vil blive brugt som en gateway til rygning eller brugen af tobak. Og det er bekymrende at se, at på et globalt plan, bliver nogle af de største e-cigaret butikker opkøbt af cigaretmærker. Ikke for at tilskynde rygerne til at skifte, men for at rekruttere nye forbrugere. Og de vil sige det foran kameraet, at de ønsker at rekruttere de unge, fordi de ved, at for at markedet skal være rentabelt, har de brug for at få dem gjort afhængige.
Bertrand Dautzenberg, - pulmonologist & Head of Frankrigs kontor for forebyggelse af rygning

 

Europa-Parlamentet er indstillet til at stemme for tobaks direktivet i marts. Så medlemslande har to år til at beslutte, hvordan de ønsker at lovgive e-cigaretter i deres land. Men mange rygere, desperate for at holde op, håber at denne erstatnings-ciggi-revolution ikke vil blive kylet ud af Europas politikere.

<-Oversættelse slut->

Tilbage til fremtiden

Lånt fra DADAFO’s Facebook side

EU-Kommissionen tager stilling til dit liv – i disse sekunder

Kl. 11:30 i dag, vil 736 personer i EU-parlamentet tage stilling til, hvordan skæbnen for e-damp i Europa vil forme sig – og alt tegner desværre til at det i fremtiden vil blive både mere besværligt og dyrere at dampe, samt at det udvalg vi i dag kan vælge imellem vil blive kraftigt reduceret.

Bliv opdateret om e-cigaretternes skæbne i Danmark – Tilmeld dig eCigDanmarks nyhedsbrev nu!

 

Relaterede Artikler

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!