Hvad er en e-cigaret?

8. januar 2014
Morten Pauch

Ganske kort og helt enkelt er en e-cigaret en elektronisk cigaret. Og det er præcis hvad du tror det er. En elektrisk cigaret, der kører på batteri. Så kan det vist ikke forklares meget simplere.

Men så simpelt er det nu heller ikke. For der er immervæk stor forskel fra de almindelige tobaksfyldige cigaretter og så til de hersens elektriske versioner. Faktisk er det ikke meget de har tilfælles, når det kommer til stykket.

En almindelig cigaret består jo af primært tobak. Det ved alle. I tobakken finder vi så både tjære, nikotin, acetone og alskens andre former for gift. I alt består en almindelig cigaret af cirka 4000 kemiske stoffer. Og så har vi slet ikke talt om røgen i sig selv og den kulilte, som den medbringer dem der indånder den giftige røg.

En e-cigaret indeholder ikke tobak. Den indeholder faktisk slet ikke noget der kan ryges. Man ryger nemlig ikke på en e-cigaret, man damper.

Den ”røg” som opstår ved brugen af e-cigaretter er nemlig ikke røg, men damp. Og det gør en kæmpe forskel.

Elektroniske cigaretter er batteridrevet enheder med et ”filter”, der indeholder en rygevæske (den burde jo så hedde dampvæske – men lad nu det ligge), smagsstoffer og nogle få andre kemikalier. Produktet forbrænder væsken, som bliver til damp og inhaleres af brugeren.

e-bogen om e-cigaretter

Du er i gang med at læse Din e-cigaret guide, som er en tidligere version af en e-Bog om e-cigaretter.

Du kan for en flad 19-krone erhverve dig denne e-Bog og læse hele indholdet i en ny revideret udgave. e-Bogen kan downloades med det samme og giver dig mere end 65 siders læsning om e-cigaretter, e-juice, tilbehør og meget mere, der er godt at vide, når du er ny inden for emnet e-cigaretter.

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!