Din e-cigaret Guide – Intro

8. januar 2014
Morten Pauch

af

Morten Pauch

(Gratis Online Udgave)

[vc_message type=”attention”] Disclaimer

Dette er en guide om e-cigaretter ved navn ”Din e-cigaret Guide”. Oprindeligt stammer indholdet i denne guide fra anden version af e-bogen ved navn “e-bogen om e-cigaretter”. Dette er altså en online (gratis) version af selv samme e-bog. Den nye revideret version af ”e-bogen om e-cigaretter” kan købes for kr. 19,- og indeholder desuden også yderligere kapitler. Da teksten er taget ud fra e-bogen om e-cigaretter, vil der være referencer i denne guide til bogen. Indholdet du nu skal til at læse her er fra 2. udgave af e-Bogen. Selve e-bogen om e-cigaretter sælges som en ny revideret 3. udgave. Hvis du ikke ønsker, at købe e-Bogen, kan du sagtens læse videre – denne guide vil give dig masser af input.[/vc_message]

Før vi går i gang

Informationen indeholdt i denne guide er kun ment som information. Så er det nævnt.

Jeg er ikke forhandler eller forsker, advokat eller revisor. Enhver rådgivning jeg giver, er baseret på mine egne erfaringer. Du bør altid søge råd hos en professionel før du handler på baggrund af noget jeg har publiceret eller anbefalet. Spørg eventuelt din læge til råds eller kontakt sundhedsministeriet, hvis du ønsker at vide mere.

Vær venligst også opmærksom på, at der er nogle links i denne guide som jeg drager finansiel fordel af.

Materialet i denne guide kan inkludere information, produkter eller services fra tredjepart.

Tredjeparts materiale i form af produkter og information er udelukkende udtryk for tredjeparts holdninger. Jeg påtager mig intet ansvar i relation til disse tredjeparts produkter eller informationer.

Offentliggørelsen af sådanne tredjeparts-materialer udgør ikke min garanti for enhver information, instruktion, mening, produkt eller tjenesteydelse, der er indeholdt i den tredje parts materialer. Brugen af tredjeparts produkter garanterer ikke nogen form for succes og/eller forbedring i relation til dine rygevaner eller dit helbred. Al omtale af tredjeparts produkter og services er udelukkende et udtryk for mine personlige holdninger til materialet.

Intet i denne guide må kopieres eller sælges i nogen form uden skriftligt samtykke fra forfatteren. Alle varemærker der måtte optræde i denne guide er de respektive ejeres ejendom.

Brugere af denne vejledning rådes til, at gøre deres egne erfaringer, når det kommer til at træffe forretningsmæssige og helbredsmæssige beslutninger omkring valget af e-cigaretter. Al information, produkter og services bør undersøges individuelt af dine egne kvalificerede rådgivere. Ved at læse denne guide erkender du, at jeg eller mit selskab ikke kan holdes ansvarlig for om du får succes eller fiasko i forbindelse med brugen af e-cigaretter og tilbehør baseret på informationen givet i denne guide.

Tak for din interesse

Først og fremmest vil jeg dedikere en kæmpe stor tak til dig, fordi du giver dig til til at læse denne guide.

Dernæst, så handler dette om e-cigaretter. Det er min vision med denne guide, at få mulighed for, at sætte dig bedre ind i en helt ny digital verden, hvor den skadende tobak er blevet udskiftet til fordel for et batteri og en såkaldt rygevæske.

Med e-bogen om e-cigaretter er det mit ønske, at du vil få al den viden, der er nødvendig for, at du selv er i stand til, at tage det valg du mener er det rette. Det rette valg i denne situation handler ikke blot om, at finde ud af, om e-cigaretter er noget for dig. Det handler også om at vælge de rigtige e-cigaretter, hvis det er noget du beslutter dig for, eller måske allerede har besluttet.

e-bogen om e-cigaretter er skrevet for at hjælpe dig, så du forstår hvad e-cigaretter er. Du kan derfor betragte denne guide som din personlige guide til e-cigaretternes verden. Jeg vil introducere dig for e-cigaretter, e-juice og mange andre termer, som tilsammen gør det langt nemmere, at være e-cigaret-damper i denne elektroniske tid. Det kan mildest talt være lidt af en jungle at finde ud af, men med denne guide, er du godt på vej til, at blive langt klogere på en hulens masse ting om emnet.

Jeg håber du vil blive glad for denne guide – og for e-cigaretter – Rigtig god fornøjelse!

Hvem er jeg og hvorfor har jeg skrevet denne guide?

Præcis som så mange andre, har også jeg været ryger i rigtig mange år. Det er den samme gamle historie, der går igen. Med en rygrad på størrelse med en mus og lige så slap som en regnorms, så sidder jeg faktisk og ryger lige nu – lad det være en advarsel med det samme.

Jeg har mange gange haft et stort ønsker om at ville stoppe rygningen, men præcis som så mange af de andre, så er min afhængighed større end min viljestyrke, hvorfor jeg gang på gang falder lige i fælden.

Du kender det uden tvivl selv. Du har netop dagen forinden bestemt dig for, at nu skal det være slut. Du har røget den sidste smøg i resten af dit liv. Dagen efter melder rygetrangen sig dog tidligere end du havde håbet på, og pludselig står du foran ekspedienten i en kiosk, som rækker dig 20 af de sædvanlige henover disken. Dette er vist et kendt scenario for de fleste rygere.

På trods af at e-cigaretter faktisk kan være med til at hjælpe dig med at stoppe rygningen, så kan man også som jeg selv – risikere, at man pludseligt har to vaner i stedet for én. Den ene dårligere end den anden. Jeg ved dog forinden jeg skrev dette afsnit, at e-cigaretter kan, som det eneste på markedet hjælpe mig væk fra alle de almindelige cigaretter, men også, at dette kræver rygrad og viljestyrke.

Nytårsaften 2012 var det første nytår jeg kan huske, hvor jeg ikke røg. Det eneste jeg gjorde den aften, var at dampe på min e-cigaret. Næsten tre måneder efterfølgende var jeg mest på damp. I løbet af 90 dage, røg jeg blot 15 almindelige cigaretter.

Det skal jeg tilbage til igen fra i dag af.

Grunden til denne introduktion, hvor jeg bund ærligt fortæller om min egen svaghed, er udelukkende, for at du kan sammenligne det over for dig selv. e-cigaretter er ikke blevet godkendt som værende et rygestopmiddel – og ligesom det er med alle rygestop midler, skal man altså passe på, man ikke bliver afhængig af to ”dårlige” vaner i stedet for en.

For selvom e-cigaretter ikke er godkendt som et rygestopmiddel, så er det det første produkt, der nogensinde har kunne få mig til at holde op med at ryge. Nikotintyggegummi, nikotinplastre, nikotinpastiller og nikotin-tyggetabletter har aldrig fungeret på mig. Men e-cigaretten fik mig væk fra cigaretterne i næsten tre måneder. Og jeg kender andre med en stærkere rygrad end jeg selv, som har holdt sig til e-cigaretterne i meget længere tid, uden at ty til de almindelige analoge cigaretter. Derfor kan jeg se potentialet i dette produkt.

Medierne har i en tid også været dækket til med omtale af e-cigaretter, og er det fortsat fra tid til anden. Disse har både været for og imod. Som ny i emnet kan det være svært, at vide hvad der er rigtigt og forkert – og jeg siger ikke, at jeg selv ved det, men ét er sikkert. Jeg tror på et sundere alternativ…

Jeg er Morten, og jeg har både røget i smug, i fuldskab og i samme hus som min astmatiske mor og givet en kammerat skylden. Det er ikke noget jeg i dag er stolt af, men grunden til at jeg skriver denne guide om e-cigaretter er helt og aldeles simpel. Da jeg første gang startede med konceptet e-cigaretter, ville jeg have ønsket, at jeg kunne have købt denne guide af en anden.

(red. I Dag har jeg været helt røgfri siden juni måned 2013 – kun ved brug af e-cigaretter)

Hvad handler denne guide om?

Denne guide handler om e-cigaretter, rygevæske og tilbehør. Det handler om hvad det er, om det er noget der er kommet for at blive, og om hvordan fremtiden ser ud på lige præcis denne front. Det handler om lovgivning og om konspirations teorier. Derudover berører guiden også emner som e-cigaretter i udlandet, og e-cigaretter som lægemiddel samt mange andre aspekter – men alt sammen handler det om e-cigaretter.

e-cigaretter er et forholdsvist nyt produkt på det danske marked. Ikke desto mindre ser vi allerede nu en voldsom vækst i både salget og brugen af elektroniske cigaretter. Hver dag kommer der nye brugere til, som får øje på dette koncept for første gang. Førstegangskøbere står på bar bund i forhold til hvilke produkter de skal vælge, for markedet er eksploderet med dårlige kopier, når det gælder e-cigaretter. Disse lukrative produkter ligner til forveksling de originale. De koster ikke mange penge, hvilket gør det nemt for nye, at komme med på bølgen af e-cigaretter, men kvaliteten af produktet er ofte i en dårlig stand. Og netop derfor, er det utrolig vigtigt, at du kan finde den information du har brug for, så du ikke bliver snydt lige fra begyndelsen.

Internettet er som ethvert nyt marked altid er det, fyldt til randen med informationer – men desværre ikke altid af den slags, som er vallide, eller skrevet i forbrugerens ånd. Et nyt marked handler ofte for forhandlere om, at udnytte potentialet, og udgør dermed en stor forhandlerbase, der alle konkurrerer om at sælge, sælge og sælge. Det er præcis det der er sket på markedet for e-cigaretter.

I de billigste producerende lande som Kina og Polen, går produktion af både e-cigaretter og rygevæsker derfor ikke ud på, at skabe et troværdigt produkt under sikre, sterile forhold, men i stedet på, at konkurrere og skabe stor økonomisk vinding.

Forbrugerene vil være i stand til at komme i gang med det samme, men ofte får de enten en forkert vejledning – måske de slet ingen vejledning får – eller også, så forstår de bare ikke, hvad det er de har fået, og finder først frem til dette lang tid senere. Nogle vil måske helt holde sig fra et ellers godt produkt, netop på grund af den manglende viden og information.

Uanset din tilgang til konceptet e-cigaretter, så handler eCigDanmark og denne guide om, at sætte fokus på dette nye produkt, så alle kan være med fra begyndelsen. Vi ønsker at formidle information om emnet e-cigaretter igennem Danmarks e-cigaret univers.

Hvem egner denne guide sig til?

Alle, der interesserer sig for e-cigaretter, må være det helt rigtige svar. e-cigaretter er ikke for alle. Ligesom cigaretter ikke er for alle, burde cigaretter ikke være for nogen som helst, men desværre, så er der mange der begynder at ryge hver dag. e-cigaretter, og i og for sig også denne guide, er for et særligt udvalg af mennesker:

Alle, der ryger almindelige cigaretter den dag i dag.

Alle, der har forsøgt, at holde op, men som falder i gang på gang.

Alle andre bør holde sig væk fra e-cigaretter. Hvis du ikke ryger, er der heller ingen grund til at dampe. Så simpelt er det. Og hvad skulle din interesse så være i denne guide, hvis det var tilfældet?

e-cigaretter og sundhed

Før vi kommer alt for godt i gang, så er ét af de vigtigste elementer ved e-cigaretter – og som bliver diskuteret godt og grundigt i diverse fora og medier verden over – netop sundheden.

Utroligt mange forhandlere af e-cigaretter sælger produkterne som værende sunde. Sundhed diskuteres i flæng over alt i verden, når det kommer til emnet e-cigaretter.

Der ligger rigtig meget i det, at kunne kalde et produkt for sundt. Vi har den holdning, at der ikke er noget sundt du kan indtage i dine lunger, undtaget ilt – og selv ved ilt, kan vi diskutere sundheden i forhold til forurening med videre. Det er en helt anden sag. Pointen er, at e-cigaretter på ingen måde er sunde, og du skal ikke lade dig nare til at tro anderledes.

Når det så er nævnt, står vi tilbage med spørgsmålet om, hvorvidt e-cigaretter er sundere end almindelige cigaretter? Det mener vi til gengæld er en såkaldt no-brainer.

Når du senere i denne guide ser på indholdet af både en almindelige cigaret og en elektronisk cigaret, så vil du formentlig være enig i, at e-cigaretter ikke decideret er sunde, men til gengæld, vil det også stå klart for dig, at almindelige cigaretter uden tvivl er langt værre, langt mere skadelige og det er alene på mængden af kemiske stoffer. Og derved kan man måske godt sige, at e-cigaretter er forbedrende for dit helbred – set i forhold til almindelige cigaretter.

Vi tror fortsat på at e-cigaretter er et sundere valg end almindelige cigaretter – hvis du skal vælge.

Introduktion slut – her begynder din e-cigaret guide

Lad ovenstående være en appetitvækker for din viden omkring e-cigaretter. Som du måske kan fornemme på nuværende tidspunkt, så fremligger der ikke nogle endelige resultater for, hvordan det ender alt det her med e-cigaretter. Rygere verden over roser dem for deres evne til, at få dem til at slippe de almindelige smøger, regeringer diskuterer emnet, sundhedsministerier researcher og afventer, kræftens bekæmpelse og medicinalindustrier forsøger at bandlyse og holde dem væk fra markedet, og sygehuse og lungekirurger på hospitaler anbefaler dem på lige fod med andre rygestopmidler. Intet er vist og alt kan ske, når det gælder e-cigaretternes fremtid. Lad os her give dig vores bud på en guide til e-cigaretter.

e-bogen om e-cigaretter

Du er i gang med at læse Din e-cigaret guide, som er en tidligere version af en e-Bog om e-cigaretter.

Du kan for en flad 9-krone erhverve dig denne e-Bog og læse hele indholdet i en ny revideret udgave. e-Bogen kan downloades med det samme og giver dig mere end 65 siders læsning om e-cigaretter, e-juice, tilbehør og meget mere, der er godt at vide, når du er ny inden for emnet e-cigaretter.

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!