Det er slut med e-cigaretter i EU efter 2016

27. februar 2014
eCigDanmark

Ja, du læste rigtig: “Det er slut med e-cigaretter i EU efter 2016”

Hvis ikke du gør noget… NU!

EU har afvist de elektroniske cigaretter i går, på trods af et flertal af de britiske parlamentsmedlemmer stemte imod. Mens nogle kompromiser er blevet vundet, kan vi fra 2016 forvente, at genopfyldelige e-cigaretter forbydes, og at grænseværdien af nikotin sættes i bås, at flasker med e-væske, der overstiger 10 ml i volumen vil blive forbudt. Tanke, der overstiger 2ml i volumen vil ligeledes se galgen om halsen, og e-cigaretter vil fortsat være omfattet af et forbud mod nikotin koncentrationer over 20mg/ml.

Hjælp dig selv og alle dine damp-venner, familie og bekendte – og endda alle dem du møder på gaden (for passiv rygning), ved at underskrive “European Free Vaping Initiative” eller på godt dansk “Europæisk Fri E-damp Initiativ”. Det kan du gøre ved at klikke på billedet herunder:



Klik her for at underskrive!
 

Tag action nu – før det er for sent

Netop nu, er der mange e-cigaret forbrugere, der sidder mageligt i sofaen og end ikke aner, at deres bedste redskab i kampen mod cigaretter, og deres personlige valg af et rygestop, er ved at blive helt forbudt. Hvis ikke vi gør alle dampere opmærksom på, at EU-parlamentet netop har opfordret til at forbyde e-cigaretter engang i fremtiden, og at de i det hele taget har lagt op til at gøre e-cigaretter mere eller mindre uinteressante for dets forbrugere.

AIDUCE (den franske uafhængige brugerforening for e-cigaretter) skriver følgende:

En ekstrem regulering af e-cigaretter er blevet pålagt af de europæiske myndigheder
Forbrugere repræsenteret ved AIDUCE væmmes ved at bemærke, at trods utallige forsøg over flere måneder på, at informere myndighederne om deres alvorlige bekymringer over direktivet om tobaksprodukter, har MEP‘erne bevist været døve over for deres argumenter

Det specialiserede advokatfirma som er hyret af AIDUCE bekræfter, at reguleringen af ​​e-cigaretter som er pålagt af EU-direktivet, er i strid med EU-traktaterne. I forløbet af forberedelsen, var der ingen høring med de mennesker, der er hårdest ramt, netop damperene selv. Det grundlæggende princip om fri bevægelighed for varer i det enkle marked er blevet krænket. Denne regulering skal udfordres, og det vil ske ved førstkommende rets-gyldige mulighed, som vil være, når det er gennemført ved national lovgivning.

Det er ikke kun ulovligt, men også i strid med hensyn til den offentlige sundhed. Det vil alvorligt bremse og i mange tilfælde stoppe udviklingen af ​​nye produkter der er meget forskellige fra konventionelle cigaretter. Det totale forbud mod reklame vil kun tjene interesser for tobaksindustrien, hvis kunder vil blive frataget muligheden for at opdage et langt mindre skadelig alternativ. Reguleringen pålægger besværlige begrænsninger understøttet af enhver seriøs forskning, og drives kun af efterspørgslen af ​​magtfulde farmaceutiske og tobak lobbyister for, at beskytte deres industrier fra deres mest formidable konkurrent nogensinde.

Endvidere fortæller de at:

Det brev som er sendt til Europa Kommissionen for sundhed fra velrenommerede forskere, viser ved den efterfølgende korrespondance, at reguleringen ikke er understøttet af noget bevis, og hvad endnu værre er, at det er baseret på en forvrængning af deres arbejde.

 

Hvad betyder det?

For at opsummere det som har finder sted netop nu, så vil der efte EU’s nye lovforslag være så mange restriktioner mod e-cigaretter i en meget nær fremtid, at de på ingen måde kan appellere til rygere længere – og det er derfor at hele farmaindustrien og tobaksindustrien vil vinde sammen med en regering, der synes det er bedre, at vi har et utal af tobaks-syge mennesker, som kan holde systemet i gang med både cigaretter, penge i statskassen og alskens medicin for at heldbrede alle de syge. Det er mildest talt den onde cirkel af værste skuffe.

 

Europæisk Fri E-damp Initiativ

European Free Vaping Initiative giver dig muligheden for at kæmpe for din ret, men det krævet, at du tager action i dag – før det er for sent. Se herunder:

 

The European Citizens Initiative

Det europæiske borgerinitiativ giver borgerne mulighed for at deltage direkte i at lave love.

Det er netop det som Europæisk Fri E-damp Initiativ har intention om via deres underskrift indsamling. Problemstilingen er dog, at for at få et ord indført, så kræver det en million gyldige underskrifter.

Det lyder måske ikke af så mange, når man tænker på hvor mange dampere der reelt set er i Europa, men problemet er, at alle skal informeres om det og i øvrigt tage action for, at vi skal have en chance for at blive involveret i lovgivnings processen.

Støt alle dampere i Europa

Europæisk Fri E-damp Initiativ har brug for din underskrift for at have en reel chance i at kæmpe for damperenes ret til e-cigaretten i Europa.

 

Og husk så lige at dele dette med alle dine andre damp-venner, familie og bekendte, som støtter op omkring dampernes ret til selv at vælge et sundere alternativ.

 

Kilder:

AIDUCE – http://www.aiduce.fr/regulation-outranciere-des-e-cigarettes-par-les-instances-europeennes-des-sa-transposition-en-droit-national-elle-sera-contestee-en-justice/

EFVI – http://www.efvi.eu/index.da.html

European Citizens’ Initiative – http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/welcome

 

Hold dig orienteret om e-cigarettens fremtidige skæbne, meld dig til nu!

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!