e-cigaretter i Danmark: Her kommer eCigDanmark

22. september 2013
eCigDanmark

Det er ikke mange, der har kunne forudse, hvor vi ville står i dag – Danmark, et land med lidt over 5,5 millioner indbyggere i 2013. Seneste løse statistik (fra 2012) viste over 150.000 e-cigaret forbrugere i landet, hvoraf 50.000 er daglige forbrugere og mere end 150 butikker fordelt over hele landet. e-cigaretterne var ikke en del af hverdagen for blot nogle få år tilbage, men Danskerne har talt. Der er en voldsom stigende interesse i e-cigaretter, og muligheden for at få en sundere livsstil uden røg ser ud til at vinde mere og mere frem. Vi har formenligt kun set skyggen af fremtiden.

Der er lavet mange science fiction film og skrevet mange bøger, som foregår i fremtiden, men ingen har nogensinde afgivet billedet af, at cigaretterne ville blive elektroniske. Man kan derfor kun vide, at ét er sikkert – og det er, at vi aldrig ved hvad i morgen bringer os.
Morten Pauch,

e-cigaretter i Danmark

Der er ingen tvivl om at ovenstående tal, taler for sig selv. Danmark har altid været et storrygende folkefærd, og e-cigaretterne er derfor af naturlige årsager, blevet ganske populære – også her i landet.

Der er med andre ord et stort behov for danske forbrugere, at søge viden omkring e-cigaretter. I Danmark findes der efterhånden et ocean af mere eller mindre relevante fora, blogs og enkeltsider på internettet. Hvor nogle af disse er ganske gode, med mange nyttige informationer at hente, er andre desværre langt mere fokuseret på en lukrativ forretnings form. Det har derfor ikke altid været så nemt for nytilkomne, at finde relevante informationer om emnet. De fleste forhandlere kæmper på lige fod med forbrugerne, hvor nogle anvender luskede metoder til at overgå konkurrenterne, falder andre helt bagud og bliver overset.

Tobak, korruption og lobbister

Regeringen, sundhedsstyrelsen, kræftens bekæmpelse, tobaksindustrien og medicinalindustrien kan ikke finde ud af, hvad det er, der har ramt dem alle så hurtigt. For e-cigaretter er blevet utroligt populære på relativt kort tid. Sideløbende med dette, har de enkelte lande verden over også skulle tage stilling til både rygepolitikk, sundheds risici og lovgivning omkring brugen og salg af e-cigaretter. Det er historier, der alle, på ingen måde er færdigskrevet endnu. For vi kender ærlig talt ikke fremtidens skæbne for e-cigaretter.

Vi har endnu ingen reelle beviser for analyser, der kan fortælle os, hvor sunde eller skadelige de er i forhold til almindelige cigaretter. Vi lider fortsat under, at de fleste produkter kommer fra Kinesiske producenter, der hverken tager hensyn til sundhed, hygiejne eller morale i al almindelighed. De fleste lande har endnu ikke taget stilling til deres syn på e-cigaretter, hvor nogle dog allerede har bandlyst dem, har andre planer om at bandlyse de almindelige smøger i stedet (Australien).

Der hersker ingen tvivl om, at almindelige cigaretter er ganske forfærdelige for helbredet. At de er med-årsag til langt de fleste “naturlige” dødsfald og sygdomme på verdensplan. Der er endda tvivl om, hvorvidt medicinalindustrien står bag, at gøre hvad de kan, for at e-cigaretter forbydes på verdensplan. Bag dem står en lang række andre virksomheder, som kan have økonomisk fordel ved, at e-cigaretter forbydes og lobbister gør hvad de kan for at få e-cigaretterne ned med nakken.

I dag bringer vi Danmarks fremtid for e-cigaretter

Vi kender ganske simpelt ikke fremtiden, men netop nu og her, er der helt sikkert et behov. I Danmark er der flere og flere, hver dag, der vælger at skifte spor. Fra ildelugtende og dødelige hvide pinde, til smagsfulde, røgfrie, elektroniske damp-batterier, der alle har ét tilfælles. De hjælper befolkningen med at stoppe med at ryge, uanset om forskellige sundhedsministerier verden over vil indrømme det eller ej.

Det Danske folk har en mangel. Med så mange forbrugere, så mange forhandlere og så mange ubesvarede spørgsmål, ser vi det nærmest som en nødvendighed. Danmark har brug for et sted, hvor forbrugere, forhandlere og alle nytilkomne, kan få hvad de søger. Det forsøger vi at give og vores bud er på dette akutte behov, er eCigDanmark. Her kan forhandlere oprette deres virksomheder og liste deres priser, forbrugere, kan søge på tværs af forhandlere, priser og spørgsmål og svar – alt sammen under ét tag. Velkommen til eCigDanmark.

Fremtiden

Om eCigDanmark har en stor fremtid, afhænger meget af den videre udvikling der kommer til at ske indenfor e-cigaretter, fremtidige analyser, om korruptionen overvinder, eller om regeringen endelig ser en mulighed for at redde liv.

Sjovt eksempel på lovgivning i Danmark: Forbuddet mod anvendelse af det euforiserende stof, hamp, blev først vedtaget i Danmark i 1961. Hash og deslige, har altså kun været ulovligt i 52 år (i skrivende stund), men har været kendt som euforiserende stof siden 200 år før vor tidsregning.
Morten Pauch,
Følg med i nyt fra eCigDanmark og modtag unikke artikler, tilbud og nyheder…

Relaterede Artikler

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!