Tilbehør til e-cigaretter

8. januar 2014
Morten Pauch

Der findes også lidt tilbehør til disse damp-gadgets. Lad os for en god ordens skyld gå dem igennem.

USB-passthrough

Dette er et USB-kabel. Men i stedet for at anvende det som oplader, betyder passthrough, at strømmen går fra USB-stikket og op til et batteri, som kan anvendes til at dampe på, mens det sidder i USB-porten. Det betyder altså, at man bruger det i stedet for et almindeligt batteri. Dette er ikke et tilbehør, der er specielt kendt i Danmark.

PCC

Et PCC er et såkaldt Personal Charging Case, hvilket er et personligt oplader etui. Det fungerer ved at være både et etui til at opbevare en eller flere e-cigaretter, samt ved at have et indbygget batteri, der således kan oplade de e-cigaret-batterier der måtte sidde i.

Etui

Et etui er præcis hvad navnet udgiver sig for, nemlig et etui. Et etui er blot en lille boks, der kan anvendes til at opbevare eller transportere e-cigaretter med. De fås i forskellige størrelser afhængig af hvilke modeller de skal opbevare. Nogle fås i forskellige farver, og nogle vil desuden også have plads til ekstra udstyr, som for eksempel rygevæske eller cartridges/cartomizers.

Keyhanger

En keyhanger er en slags halskæde, hvor der i enden er en lille holder, der kan holde på din e-cigaret. På den måde er det muligt, at have sin e-cigaret rundt om halsen, klar til nye hvæs – hele tiden.

Rygevæske

Rygevæske er den væske som atomizeren forbrænder og derved omdanner til damp, som du i sidste ende inhalerer. Rygevæske har ligesom e-cigaretten også mange forskellige navne. Rygevæske går under navne som eLiquid, eJuice, eDamp og som nævnt rygevæske. Rygevæsken kan enten være en del af din cartomizer, hvor den er væddet ind det indbyggede stykke vat. Det er muligt at købe rygevæsker i små flasker med eller uden nikotin. Disse fås oftest i størrelsen 10ml eller 30ml, hvoraf den sidstnævnte plejer, at være den mest økonomiske. De små størrelser er gode at benytte, hvis du ønsker at prøve en ny smag du ikke er helt sikker på, eller hvis du skal have den med på en tur i byen. Der findes flere forskellige producenter, der laver rygevæsker, og de smager ikke altid ens. Det er heller ikke alle producenter, der har de samme titler. For eksempel er der ikke mange af de officielle rygevæske-producenter der har lakrids smag, hvis der overhovedet findes nogen. Ofte er det de små forhandlere, der selv står for produktionen af rygevæsker. Det gør de ved at blande dem selv, da det er muligt at få de forskellige ingredienser der skal til. Hvilke ingredienser de helt præcis anvender, kan ikke siges med sikkerhed. Det er et af de væsentligste argumenter sundhedsministeriet har. Netop, at det er uden for almindelig kontrol, med hvad og hvordan væskerne blandes. Det er altså kun igennem en officiel producent, at du kan være nogenlunde sikker på, at indholdet er det samme hver gang. Det betyder dog ikke, at de lokale forhandlere snyder eller hælder giftige kemikalier i. Det betyder blot, at det er svære for eventuelle myndigheder at kontrollere. Rygevæsken findes som nævnt i et utal af smagsvarianter. De officielle producenter har oftest mange frugtsmage, hvor de lokale kan have andre smage som lakrids, snus og whisky. Fælles er de enige om, at levere de almindelige tobaks- og mentol-smage.

e-bogen om e-cigaretter

Du er i gang med at læse Din e-cigaret guide, som er en tidligere version af en e-Bog om e-cigaretter.

Du kan for en flad 19-krone erhverve dig denne e-Bog og læse hele indholdet i en ny revideret udgave. e-Bogen kan downloades med det samme og giver dig mere end 65 siders læsning om e-cigaretter, e-juice, tilbehør og meget mere, der er godt at vide, når du er ny inden for emnet e-cigaretter.

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!