Import og køb af e-cigaretter fra udlandet med nikotin

8. januar 2014
Morten Pauch

Det er faktisk ikke tilladt for udenlandske virksomheder at sælge e-cigaretter eller rygevæske med nikotin i Danmark. Dog må en udenlandsk virksomhed godt sælge til Danmark, men kun så længe det foregår inden for EU/EØS. Grunden til dette er igen, at vi her har med lægemidler at gøre, og der er særlige, strenge krav hvad det angår.

Det betyder altså, at du som forbruger godt må bestille din rygevæske med nikotin i et hvilket som helst EU/EØS land.

Hvordan kan det være at e-cigaretter med nikotin vurderes som lægemidler i Danmark, når nogle andre EU lande ikke vurderer dem som lægemidler?

Industrielt fremstillede produkter med ren nikotin, for eksempel tyggegummi, sugetabletter, næse- eller mund-spray eller inhalator er lægemidler.

På samme måde er e-cigaretter (elektroniske inhalatorer) med nikotin også lægemidler. Den type nikotinprodukter er lægemidler, fordi de indeholder ren nikotin, der har en farmakologisk virkning.

Tobaksprodukter, for eksempel cigaretter, cigarer eller skrå, som indeholder naturligt forekommende nikotin i varierende mængder, er ikke lægemidler – de markedsføres under reglerne for Tobaksvarer i Danmark:

Det er fordi vurderingen af, om et produkt er et lægemiddel, ikke er harmoniseret i EU. Det betyder, at det er op til hvert enkelt EU-land at vurdere, om et givent produkt er et lægemiddel.

Kilde: http://laegemiddelstyrelsen.dk/da/topics/godkendelse-og-kontrol/skelnen-laegemidler-og-andre-produkter/saerlige-klassificeringer/elektroniske-cigaretter/e-cigaretter-med-nikotin—spoergsmaal-og-svar

e-bogen om e-cigaretter

Du er i gang med at læse Din e-cigaret guide, som er en tidligere version af en e-Bog om e-cigaretter.

Du kan for en flad 19-krone erhverve dig denne e-Bog og læse hele indholdet i en ny revideret udgave. e-Bogen kan downloades med det samme og giver dig mere end 65 siders læsning om e-cigaretter, e-juice, tilbehør og meget mere, der er godt at vide, når du er ny inden for emnet e-cigaretter.

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!