Hvordan smager en e-cigaret?

8. januar 2014
Morten Pauch

Uhh, der findes rigtig mange smage, når det gælder e-cigaretter. Først og fremmest så kommer smagen an på, hvilken type af e-cigaret du anvender. Der findes både e-cigaretter, hvor du blot kan vælge imellem menthol og almindelig tobaks-smag. Der findes også e-cigaretter, som du selv kan tillægge smage og oven i købet skifte dem ud lige så ofte du har lyst til. Hvordan smager en e-cigaret så helt præcis?

Den tekniske side af sagen

Først og fremmest, så kommer smagen på din e-cigaret an på, hvordan maskineriet er skruet sammen. Her taler vi forskellige størrelser – for gørrelsen her, kommer nemlig an på størrelsen. De små almindelige cigaret-lignende eCigigaretter, er ganske simpelt ikke i stand til at skabe den samme mængde røg, som de større (kuglepens-lignende) e-cigaretter. Det er ikke fordi de kære små efterligninger ikke vil, men fordi teknikken ikke helt tillader det. De små e-cigaretter kommer med såkaldte filtre, hvor både atomizeren og væsken er indbygget. Det betyder at mængden af væske er begrænset – og det betyder også, at hvis ikke de er forsvarligt pakket (vakuumpakket), så fordamper noget af væsken og effekten vil ikke være den samme.

De større modeller har derimod specielle kamre (beholdere, eller clearomizers om du vil), hvor væsken opbevares. Du hælder selv din egen smag i, og disse modeller har en langt bedre teknik til, at generere en langt større mængde røg.

Små smage

Smagene på de små modeller kommer som nævnt i færdigpakkede udgaver. Derfor er produktionen noget dyre, og det kan derfor ikke betale sig for producenterne, at levere dem med alskens smagvariationer. Disse kommer derfor ofte med smagene: Tobak, Mint (Menthol) eller Pibe-tobaks-smag.

Fælles for smagene på de små modeller er, at de ofte ikke er særligt gennemtrængende. Det kan skyldes både mængden af røg du har mulighed for at indtage per hvæs, men det kan naturligvis også skyldes, i hvor høj grad producenterne gør noget ud af, at påfylde med smag. Vi på eCigON har ofte oplevet, at de små version af e-cigaretter smager af mindre end de større.

De større smage

De helt store smage finder du i kuglepens-e-cigaretterne. Det er dem der producerer den største mængde røg, og det er her du selv kan bestemme din smag. Forskellige sælgere, sælger forskellige smagsvarianter af eJuice. Du kan altså vælge og vrage imellem et hav af forskellige smage.

Selve smagen

Smag er jo bekendt en individuel smagssag, og ligesom nogle bedst kan lide tobaks-smag og andre mentol, så vil der også være forskel på smage af de forskellige væske-variationer fra forhandler til forhandler.

De små smage – til de små e-cigaretter, vil typisk have den samme smag. Punktum.

De større smage – til de større e-cigaretter, kommer i et væld af forskellige smagsvarianter og kan variere fra forhandler til forhandler. Smagen kommer også an på, hvilken e-cigaret du anvender. Du kan få e-cigaretter, hvor det er muligt at indstille volten, der på den måde også kan variere smagen.

eCigON anmelder forskellige smagsvarianter.

En fordel ved de større modeller, er at eftersom du selv hælder væsken på. Så kan du i princippet også blande dine smage selv, hvis du nu for eksempel er helt vild med Lakrids og Menthol. Smagene i de større modeller er i øvrigt også mere fyldige. Der synes at være mere smag i (kan afhænge af hvem som står bag produktet) i de større e-cigaretter.

Hvordan de helt præcis smager, kan vi dårlig argumentere for i denne eBog, men du kan jo læse nogle af vore tidligere smags-anmeldelser.

Sammenlignet med en almindelig cigaret

Uhhh, se nu er vi inde på noget af det de fleste nok i virkeligheden er ude efter. Særligt, hvis du aldrig før har anvendt en e-cigaret. Først og fremmest afhænger smagen naturligvis af, hvilken smag du anvender (om du bruger æble smag eller en lakrids smag). Dernæst afhænger smagen også af, hvilken model du anvender, og hvilket tilbehør du bruger. Hvor længe du har røget på en e-cigaret, kan også spille ind på smagen. Vi vil vove den påstand, at des længere du har røget på e-cigaretter, des bedre smager de. Hvis du ryger e-cigaretter over en vis tid, vil du ganske simpelt opdage, hvor dårligt de analoge cigaretter smager (hvis du falder for sådan en igen). Når man har røget i et stykke tid på en e-cigaret, vender man sig nemlig af med smagen fra de mange giftige ingredienser, som ellers er at finde i de almindelige cigaretter. Og det er derfor, du vil opdage, hvor dårligt de rent faktisk smager, hvis du først har røget på de elektroniske over en vis tid.

Smagen sammenlignet med en almindelig cigaret vil aldrig være helt den samme. Nogle vil mene at de almindelige fortsat smager “bedre”, mens andre vil mene, at de elektroniske smager bedst. Det er igen en smagssag. Smagene på de elektroniske cigaretter, vil naturligvis også komme an på, om de indeholder nikotin eller ej. I Danmark er det ikke tilladt at sælge væske med nikotin, men der er fortsat mange, der vælger at købe væske med nikotin i et EU-land, hvor man som forbruger godt må købe det fra. Smagen med nikotin, vil uden tvivl være nærmere smagen af en almindelig cigaret med nikotin, end hvis den er foruden dette ekstra gift.

e-cigaretter er efterhånden blevet ganske populære, så du vil sikkert opleve nogle der anvender dem, hvis blot du går en tur igennem Strøget, eller måske på perronen, mens du venter på toget. Hvis du ønsker at vide hvordan de smager, så spørg en af dem du møder. De vil uden tvivl gerne tage snakken op med dig.

e-bogen om e-cigaretter

Du er i gang med at læse Din e-cigaret guide, som er en tidligere version af en e-Bog om e-cigaretter.

Du kan for en flad 19-krone erhverve dig denne e-Bog og læse hele indholdet i en ny revideret udgave. e-Bogen kan downloades med det samme og giver dig mere end 65 siders læsning om e-cigaretter, e-juice, tilbehør og meget mere, der er godt at vide, når du er ny inden for emnet e-cigaretter.

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!