Hvor meget nikotin skal din e-juice indeholde?

8. januar 2014
Morten Pauch

Nikotin er stadig en ukendt faktor for de danske forhandlere, men vi ved, at der er mange, der bestiller deres væsker fra udlandet, netop for at få fingrene i nikotinen. Man skal huske på, at nikotin er og bliver et giftstof, og at det derfor ikke er til at spøge med. Derfor er det også utrolig vigtigt, at du forstår hvilket forbrug du har af nikotin, og at du ved, hvilken mængde af nikotin du bør bestille dine væsker med.

Forskellige nikotin styrker – forskellige behov

De fleste forhandlere tilbyder e-juice med nikotin i forskellige styrker, og selvom de kan variere en smule fra hinanden i mængden af indholdet, så ligger de fleste alligevel rimeligt tæt op ad hinanden.

Hvilken styrke du bør anvende til dine e-cigaretter, uanset om du lige er begyndt eller allerede er godt igang, afhænger primært af, hvor mange cigaretter du har været vant til at ryge dagligt.

Hvis du vælger den forkerte styrke, kan det gå helt galt. Nikotin er ikke til at spøge med. Hvis du vælger en løsning med for lidt nikotin, ja så får du blot ikke det ud af din e-cigaret, som du havde håbet på. Men det skader i det mindste ikke. Hvis du allerede befinder dig i den situation, kan det være, at du skulle give den e-juice du har en chance mere. Hvis du er heldig, kan det jo være, at du får sat din nikotin-afhængighed ned.

Hvis du derimod får en rygevæske med mere nikotin end du har brug for, kan det få flere eftervirkninger. Det er meget normalt at få hovedpine, ved for stort et indtag af nikotin. Nogle oplever også en trykken på hovedet (som om noget sidder og spænder). Dette kan dog også skyldes for lidt væske i kroppen, så husk at drikke rigeligt med vand. Det er især vigtigt, når du begynder af dampe, da indholdet kan være med til at dehydrere din krop i mildere grad. Nogle får hjertebanken, mens andre oplever at svede, når de skal sove, og måske har rigtig svært ved at sove. Dette kan alle være tegn på for meget nikotin. Vælg derfor den rette mængde, der passer til dig og dit forbrug.

Vælg rigtigt fra starten – Så meget nikotin skal du gå efter

Det er vigtigt at vælge den rigtige mængde fra starten, da nikotin er et ekstremt vanedannende medikament. Regn ud hvor meget du ryger, og hvad det skal svare til.

mg står for milligram – 1/1000 gram.

ml står for milliliter – 1/1000 liter.

  • Hvis du skal holde helt op med nikotin, eller måske blot ryger for hyggens skyld i ny og næ, så prøv med 0 mg/ml – Dette er helt uden nikotin.
  • Hvis du normalt ryger mindre end en pakke om dagen eller kun er festryger, så prøv en e-juice med et nikotin indhold på mellem 6 og 9 mg/ml. Svarer til Ultra Light
  • Hvis du ryger 1 light pakke dagligt, så prøv med en væske med 9 til 12 mg/ml. Det svarer til Light.
  • Hvis du ryger 1 almindelig pakke dagligt, så prøv med 16 til 18 mg/ml. Det svarer til almindelige cigaretter.
  • Hvis du ryger 2 pakker om dagen, så gå efter 24 mg/ml. Det svarer til stærke cigaretter.
  • Hvis du ryger 3 pakker om dagen, så gå efter 36 mg/ml. Det svarer til meget stærke cigaretter uden filter.

e-bogen om e-cigaretter

For en sølle flad 19-krone kan e-bogen om e-cigaretter blive din. e-bogen om e-cigaretter er en ny revideret udgave af denne guide, som du netop læser lige nu. Den indeholder praktisk talt alt, hvad du har brug for at vide om emnet e-cigaretter, når du er ny i faget. Så du behøver ikke længere, at lede side efter side for at finde de informationer du har brug for. 9 kroner og den er din.

Pin It on Pinterest

Share This

Del denne side

Del den med dine venner nu!